استفاده از ساندویچ پانل به عنوان یکی از روشهای نوین در صنعت ساخت و ساز…
کاربرد ساندویچ پانل در سالن پرورش قارچ
به دلیل مزایایی که مصالح پیش ساخته دارند امروزه کاربرد ساندویچ پانل در سالن پرورش قارچ به شدت مورد توجه قرار گرفته است.
همانطور که می دانید کشت و پرورش قارچ از حساسیت بسیار بالایی برخوردار بوده و نفوذ کوچکترین آلودگی و یا به هم خوردن درجه حرارت و رطوبت محیط کشت، می تواند باعث وارد آوردن خسارت به کارفرما و تولید محصولی ناسالم گردد.
ایزوله سازی و عایق بودن سالن پرورش قارچ نسبت به گرد و غبار، حرارت و رطوبت از اهمیت بسیاری برخوردار است.
با کاربرد ساندویچ پانل در ساخت سوله های پرورش قارچ این شرایط به راحتی قابل اجرا است. در ادامه مطلب با جزئیات این بحث بیشتر آشنا خواهید شد.
بیشتر بدانید: ساندویچ پانل مرغداری
خصوصیات ساندویچ پانل مصرفی در ساخت سوله پرورش قارچ
ساندویچ پانل هایی که در ساخت سوله پرورش قارچ مورد استفاده قرار میگیرند بایستی خصوصیات ویژه ای داشته باشند.
جنس ورق های پانل باید از ورق های گالوانیزه و یا آلوزینک باشد تا بتواند مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگزدگی ناشی از رطوبت داشته باشد.
زیرا بهترین شرایط رطوبتی برای پرورش قارچ بین ۷۰ تا ۹۰ درصد است. از طرفی در پایان هر کشت بایستی سالنها به طور کامل شستشو و ضدعفونی شود.
همچنین عایق بودن سوله در برابر نفوذ حرارت و رطوبت از اهمیت بالایی برخوردار است که برای این منظور از بین مواد عایق مختلفی که در ساخت ساندویچ پانل مورد استفاده قرار می گیرند حتما بایستی از فوم پلی یورتان با ضخامت ۵ تا ۷ سانتیمتر استفاده شود.
استانداردهای کاربرد ساندویچ پانل در سالن پرورش قارچ
- شکل ظاهری سالن
- سقف سالن پرورش قارچ
- نوع عایق بندی
- کف سالن
- سالن های فرعی
۱٫ شکل ظاهری سالن
یکی از استاندارد های لازم الاجرا آن است که شکل ظاهری سالن پرورش قارچ باید به صورت مستطیل با ابعاد ۱ به ۳ طراحی شود.
در این صورت کلیه لوله های هواساز و رطوبت ساز بدون انحنا و پیچ خوردگی نصب می شوند که باعث می شود تا شرایط دمایی و رطوبتی درون سالن به صورت یکنواخت برقرار شود.
۲٫ سقف سالن پرورش قارچ
برای جلوگیری از تابش نور مستقیم و همچنین نفوذ رطوبت به درون سقف سالن های پرورش قارچ بایستی به صورت دو طبقه طراحی شود.
سقف بیرونی به صورت شیب دار باشد تا در مواقع بارندگی از تجمع باران و برف در جلوگیری شود.
سقف داخلی سالن می تواند به صورت صاف و یا منحنی ساخته شود. در صورتی صاف بودن باید تمهیداتی برای جلوگیری از میعان بخار آب درون سالن به دلیل پایین بودن دما در سقف سالن فراهم شود.
مزیت سقف های منحنی از این بابت است که هوا به خوبی جریان پیدا می کند و از تشکیل هوای مرده جلوگیری میشود.
۳٫ نوع عایق بندی
یکی از نکات مهم در ساخت سوله های پرورش قارچ عایق بندی آنها در برابر نفوذ هر گونه آلودگی و تبادل حرارت و رطوبت به درون سالن است.
زیرا پرورش قارچ بایستی در شرایط دمایی و رطوبتی خاصی انجام شود. از آنجایی که ساندویچ پانل ها سازه ای مقاوم در برابر رطوبت و حرارت هستند گزینه های بسیار مناسبی برای ساخت سوله پرورش قارچ می باشند.
به این ترتیب با عایق بندی سازه، هزینه های لازم برای تنظیم شرایط دمایی و رطوبتی سازه نیز به حداقل ممکن میرسد.
۴٫ کف سالن
یکی از استاندارد های مهمی که بایست در سالن های پرورش قارچ مورد توجه قرار بگیرد زهکشی کف سالن برای جلوگیری از تجمع آب است.
از طرفی این زهکش ها باید بطور منظم و دوره ای تمیز شوند که در این صورت می توان کانالهای با درپوش توری را در این زهکشها تعبیه کرد.
نکته مهم دیگر آن است که زهکشی این سالن ها نبایستی با یکدیگر ارتباط داشته باشند. زیرا در صورتی که یک سالن آلوده شود ،آلودگی از طریق این زهکشی به سالن های مجاور انتقال پیدا نکند.
۵٫ سالن های فرعی
سالن های فرعی پرورش قارچ مربوط به مواردی چون انبار سرد، انبار تاسیسات، اتاق دیگ بخار، انبار سموم و مواد ضدعفونی کننده و انبار ادوات و ماشین آلات می شود.
این سالن های فرعی که در واقع نقش اتاق کنترل سوله پرورش قارچ را دارند بایستی به گونهای طراحی شوند که دسترسی سریع و آسان به سوله اصلی داشته باشند.
ضمن آنکه از رفت و آمدهای بیهوده جلوگیری شود تا انتشار آلودگی به سوله اصلی به حداقل ممکن برسد.
بیشتر بدانید: انواع ورق ساندویچ پانل
۶٫ مزایای کاربرد ساندویچ پانل در سالن پرورش قارچ
از مزایای کاربرد ساندویچ پانل در سالن پرورش قارچ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت بالای انجام پروژه
- کاهش هزینه های مربوط به ساخت و ساز
- شست و شوی آسان و بهداشتی بودن پانل ها در مقایسه با مصالح دیگر
- جلوگیری از نفوذ حشرات، میکروبها و کوچکترین آلودگی به درون سالن و درنتیجه ایزوله ماندن محیط کشت
- افزایش بازدهی و کیفیت قارچها به دلیل نکات مثبت پانل ها
- کاهش هزینه های مربوط به اتلاف انرژی و سرمایش و گرمایش سالن
در صورتی که قصد راه اندازی پروژه کشت و پرورش قارچ در مقیاس بزرگ با رعایت استانداردهای لازم را دارید می توانید با اطمینان خاطر ساخت سوله خود را به کبیرپانل واگذار نمایید.
این کارخانه بزرگ به دلیل بهره مندی از آخرین تکنولوژی روز دنیا در تولید پانل های استاندارد و با کیفیت نقش مهمی در راه اندازی صنایع مختلف در کشور داشته است.
برای اطلاع از قیمت ها و سایر جزئیات ساخت سوله با استفاده از ساندویچ پانل می توانید از طریق شماره های درج شده در وبسایت با مشاورین کبیر پانل تماس حاصل فرمایید.
چرا از ساندویچ پانل برای ساخت سالن پرور قارچ استفاده می شود؟
ایزوله سازی و عایق بودن سالن پرورش قارچ نسبت به گرد و غبار، حرارت و رطوبت از اهمیت بسیاری برخوردار است. با کاربرد ساندویچ پانل در ساخت سوله های پرورش قارچ این شرایط به راحتی قابل اجرا است.
ساندویچ پانل مصرفی در ساخت سوله پرورش قارچ باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟
جنس ورق های پانل باید از ورق های گالوانیزه و یا آلوزینک باشد تا بتواند مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگزدگی ناشی از رطوبت داشته باشد. عایق مصرفی نیز حتما بایستی از فوم پلی یورتان با ضخامت ۵ تا ۷ سانتیمتر باشد.
مهمترین مزیت کاربرد ساندویچ پانل در ساخته سوله پرورش قارچ چیست؟
به دلیل مقاومت حرارتی و رطوبتی بالای ساندویچ پانل ها هزینه های لازم برای تنظیم شرایط دمایی و رطوبتی سوله به حداقل ممکن میرسد.
This Post Has 0 Comments